Hepatita C prin transmitere sexuală

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Una din modalitățile prin care se transmite virusul hepatitic C este și contactul sexual neprotejat, însă se poate exclude transmiterea prin îmbrățișare sau sărut.

hepatita C prin transmitere sexualaPentru a avea grijă de ceilalți dar și de persoana infectată este necesară protejarea cu prezervativ în timpul actului sexual. Și cei infectați pot avea o viață sexuală activă, însă și dacă sunt sau nu într-o relație stabilă trebuie să discute în prealabil cu partenerul. De asemenea trebuie evitate contactele, dacă există leziuni, iritații, deoarece principala modalitate de transmitere a virusului hepatitic este sângele. Atâta timp cât există astfel de riscuri ale sângerării, trebuie utilizat prezervativul, și neapărat trebuie ferit contactul dur. De asemenea în cazul sexului anal, e necesară protecția, utilizarea lubrifiantului, și evitarea mișcărilor bruște. Cât despre sexul oral, atâta timp cât există o sursă de sânge, menstruație, sângerarea gingiilor, afte, ori orice alte răni, trebuie evitat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *