Hepatita C se ia prin salivă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Chiar dacă virusul hepatitei C se știe că se transmite prin sânge infestat, s-au descoperit unele semne și în salivă. Asta înseamnă că acest virus se ia și prin sărut, ori utilizarea periuței de dinți în comun.

Two women kissing, close-up

Constantările au arătat că în saliva celor infectați există virusul, în special la cei care au probleme cu gingiile. Astfel dacă apar sângerări la nivelul gingiilor este de preferat să nu se utilizeze aceeași periuță de dinți, și să se evite sărutul. De asemenea un herpes, o carie, aftele ori orice altă leziune la nivelul cavității bucale poate să prezinte o sursă de infectare.Totuși nu trebuie să existe o panică, în cazul celor infectați deoarece majoritatea persoanelor duc o viață normală, având parteneri și familii. Numărul pacienților este destul de ridicat în ultima perioadă și din păcate și țara noastră se confruntă cu creșterea aceasta. De aceea este indicat să vă faceți analizele periodic.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *