Se poate lua hepatita C prin sărut?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Multe persoane se întreabă dacă hepatita C se transmite prin sărut. În primul rând virusul hepatitei C se află în sânge, așa încât hepatita C se poate lua prin contactul cu sângele unei persoane infectate.

Se poate lua hepatita C prin sărutUn sărut obișnuit pe buze sau pe obraz nu predispune la hepatita C, însă sărutul franțuzesc este destul de riscant. Rănile deschise în gură sau în jurul gurii favorizează hepatita C. La fel de periculoase sunt și tatuajele, actele sexuale, precum și folosirea periuțelor de dinți sau a aparatelor de ras. Unele studii arată că persoanele tinere, care nu au o relație stabilă sunt cel mai des infectate cu hepatita C, în timp ce alte studii arată că persoanele care se află în relații de lungă durată cu un partener care are hepatita C sunt cel mai adesea infectate, deoarece cuplurile tind să nu mai fie la fel de precaute în ceea ce privește evitarea contactului cu sângele.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *