Hepatita C cronică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul hepatitei C, nu reușesc să elimine virusul din organism, pe cale naturală. Astfel că la șase de luni după depistare, se consideră că se trece la faza cronică a bolii.

Ca și în majoritatea bolilor, prognosticul evoluției nu se știe, depinzând de fiecare organism. La unele persoane se poate transforma în ciroză în zece ani, la altele de abia în 20 de ani. Ficatul este organul cel mai afectat, prin inflamație, cicatrici și apoi ciroză, însă și alte organe, ori funcții din organism, sistemul circulator, ori creierul, chiar și sistemul imunitar. În această fază de obicei apar simptomele precum oboseala cronică, scăderea energiei, un disconfort la nivelul abdomenului, ori dureri articulare. O parte din bolnavii depistați cu hepatita C, forma cronică, dezvoltă în timp ciroză hepatică ori chiar cancer hepatic. Tratamentul acestei faze include Interferon și Ribavirin, fiind de sucees în majoritatea cazurilor, mai ales dacă este ajutat de o dietă echilibrată, ceaiuri eficiente, și evitarea fumatului și consumului de alcool.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *