Hepatita C galopantă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prima fază a infecției cu virusul hepatitei C este una acută, având ca simptome o stare generală proastă, icter, ori chiar fără nici un semn de boală. În cazul în care se manifestă icterul, tratamentul este dat de către cei de la boli infecțioase.

Trebuie precizat că majoritatea bolnavilor cu hepatita C se cronicizează și ajunge la hepatita cronică. Cu (oboseala, lipsa poftei de mâncare) sau fără simptome se prezintă și această a doua fază a hepatitei. Evoluția bolii trebuie urmărită îndeaproape de către medicul hepatolog sau gastroenterolog, mai ales pentru că perioada de tratament poate ajunge și la zece ani. Se poate însă ca o parte din bolnavi să treacă la stadiul următor și anume ciroză hepatică, implicând niște simptome de oboseală, pete roșii pe piele, ascită (adică lichid în burtă), dureri abdominale în partea dreaptă, sau chiar nici unul. Ultimul stadiu al bolii este cancerul la ficat, care din păcate sunt în număr destul de mare în țara noastră.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *