Hepatita C în sarcină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În cazul în care o persoană este diagnostică cu hepatita C, îi este recomandată să aștepte un an pentru tratament și apoi încă jumătate pentru conceperea unui copil. Acest lucru este indicat deoarece bebelușul poate să fie afectat de tratament.

În acest timp, cât îi este administrat tratamentul, femeia se va proteja în timpul relațiilor intime pentru a nu rămâne însărcinată. La șase luni de la terminarea tratamentului, mămica va putea naște chiar un bebeluș perfect sănătos. De aceea o mămică cu depistarea pozitivă a hepatitei C, va aștepta să nască și apoi i se va aplica tratamentul bebelușului, deoarece în timpul sarcinii efectele adverse asupra puiuțului pot genera malformații. Riscurile de transmitere de la mamă la făt sunt destul de mici în cazul ambelor nașteri, cezariană ori naturală. În cazul în care mămică este infectată cu acest virus poate alăpta, însă dacă a început un tratament, va opri alăptarea, deoarece afectează calitatea laptelui.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *