Hepatita C la bebeluși

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Testele recomandate viitarelor mămici sunt vitale pentru depistarea diverselor boli cu care s-ar putea confrunta pe perioada sarcinii ori care ar putea afecta bebelușul. Știind că viitoarea mămică are un istoric cu multe boli la activ, ori că există posibilitatea infectării cu virusul hepatitei C, se recomandă analizele de sânge, testul de anticorpi anti hepatita C.  

După naștere se poate depista cu testul VHC RNA dacă bebelușul este sau nu infectat cu orice fel de virus. De obicei, în cazul în care mama este infectată cu virusul hepatitei C, nu i se administrează nimic pe perioada sarcinii, deoarece există posibilitatea de a apărea malformații ale fătului. Studiile arată că, modalitatea de naștere nu afectează gradul de transmitere a bolii. De asemenea, prin laptele matern nu s-au detectat viruși care ar putea fi transmiși puiuțului, alăptarea fiind astfel, posibilă, important e să nu existe sângerări ale mameloanelor. Bebelușii care au virusul, trebuie monitorizați de medic specialist, făcânduli-se teste la opt săptămâni și la un an jumătate,și apoi tratament specific.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *