Hepatita C la copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Această boală nemiloasă , din păcate îi lovește și pe cei mici, iar mijlocul de contactare a hepatitei C este prin intermediul mamei, în cazul bebelușilor. Copiilor și adolescenților, metoda de transmitere este prin intermediul obiectelor de uz personal, gen obiecte de manichiură, aparate de ras.

hepatita c la copiiDe asemenea la vârsta adolescenței, aceștia pot capta virusul și datorită raporturilor intime neprotejate. Pentru a stabili diagnosticul, copiilor se pot face analize de sânge, ori probe de salivă pentru a depista anticorpii la virusul hepatic C. În cazul în care infecția s-a făcut de la mamă la făt, copilului îi este administrat un tratament. Dacă infecția nu dispare, după trei ani, se va trata de hepatită cronică, iar suplimentar va fi monitorizat, îi va fi administrată o dietă bogată în fructe și legume, carne fără grăsimi, lactate slabe, hidratare suficientă și multă odihnă. În cazul adolescenților, e nevoie de observația lui, interzicerea consumului de alcool, și protejarea în cazul contactelor intime.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *