Hepatita C poate reveni?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pe parcursul timpului, tratamentele pentru hepatita C s-au îmbunătățit constant, motiv pentru care multe persoane infectate cu virsul hepatitei C au reușit să se vindece. Totuși, cei care s-au vindecat de hepatita C se întreabă adesea dacă boala poate reveni. Studiile arată că riscurile de revenire a hepatitei C după un tratament este extrem de scăzut, cu excepția cazului în care persoana este din nou expusă virusului.

Unele boli, cum ar fi hepatita A, varicela și rujeola, au ca rezultat imunitatea față de viitoarele infecții. Anticorpii pe care corpul le creează pentru a lupta împotriva acestor boli rămân în memoria sistemului imunitar și acționează ca soldați care apără organismul împotriva expunerii ulterioare. Anticorpii formați în timpul tratamentului împotriva hepatitei C nu au această caracteristică și, prin urmare, nu oferă imunitate viitoare împotriva hepatitei C. După vindecarea de hepatita C, este foarte important ca persoanele să se protejeze împotriva oricărui contact sau activitate potențial infecțioasă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *