Hepatita C se ia ?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

 Atunci când discutăm de hepatită, se știe că este o boală a ficatului, de obicei, transmisibilă, însă la fiecare tip de hepatită, metodele de transmitere sunt diferite, iar recuperarea este dificilă mai ales în cazul bolnavilor infectați cu virusul C.

În cazul acestui tip de hepatită, metoda de transmitere este cea prin intermediul sângelui infectat, în special, în cazul transfuziilor, al persoanelor care utilizează seringi cu ace (consumatorii de droguri, tatuaje), rănirea cu obiecte ascuțite ori contact sexual neprotejat.S-au făcut unele studii care arată că inclusiv prin salivă există posibilitatea de a se transmite, în special dacă există anumite afecțiuni ale cavității bucale, afte, carii ori herpes. Există șanse ca să nu se știe cauza exactă a infectării. Din nefericire, unele persoane nu își dau seama de faptul că sunt purtătoare de virusul hepatic, deoarece simptomele nu sunt evidente. Cel mai sigur mod de a afla dacă cineva este sau nu infectat cu virusul hepatitei C este un set de analize de sânge.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *