Țânțarii pot transmite hepatita C?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De obicei, hepatita C se transmite atunci când sângele unei persoane infectate cu virusul hepatitei C intră în corpul unei persoane care nu este infectată. În prezent, majoritatea oamenilor se infectează cu virusul hepatitei C prin folosirea acelor sau a altor ustensile de injectare.

Înainte de anul 1992, hepatita C era adesea răspândită prin transfuzii de sânge și transplanturi de organe. Infecția cu virusul hepatitei C este foarte posibilă atunci când împărțiți ace, seringi sau alte instrumente pentru injectare, mai este posibilă chiar și în unitățile medicale sau dacă mama suferă de hepatita C. Studiile efectuate arată că virusul hepatitei C nu poate fi transmis de țânțari sau prin alte mușcături de insecte. Mai este posibilă infecția cu virusul hepatitei C prin folosirea articolelor de îngrijire personală care s-ar putea să fi intrat în contact cu sângele unei persoane infectate, cum ar fi aparat de ras sau periuțe de dinți.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *