Hepatita C, perioada de incubație

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O boală care afectează ficatul și este destul de răspândită și în țara noastră, este hepatita C. De obicei această boală se transmite prin sânge infectat, transfuzii, rapoarte sexuale neprotejate ori orice alt contact cu sângele.

Hepatita C si perioada de incubatieDupă infectarea cu virusul hepatitic, sistemul imunitar se activează și începe să producă anticorpi, care vor lupta cu virusul. În cazul în care persoana știe că există posibilitatea infectării, trebuie să aștepte până la trei săptămâni pentru a face testul și a afla rezultatul. Cu cât se detectează mai repede prezența virusului, cu atât va fi mai repede posibilă eliminarea lui, și deci, tratamentul va fi mai eficient. Prezența enzimelor crescute la rezultatul testului, indică o afecțiune a ficatului și deci perioada de incubație a virusului hepatitei C. Majoritatea persoanelor nu prezintă simptome specifice acestei boli, astfel că se prezintă la medic într-o fază mai avansată. Însă există și un procentaj, destul de mic, care elimină virusul cu ajutorul sistemului lor imunitar,

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *